Den evropských jazyků
27. 9. 2019 Článek publikován 27. 9. 2019 | 2 přiložené soubory Článek obsahuje 2 přiložené soubory
Letošní mezinárodní „kavárna“ opět zaujala svou pestrostí a chuťovou rozmanitostí.
Studenti a učitelé anglického, ruského a francouzského jazyka připravili pochoutky dle receptů napříč Evropou.
Ruské tabuli vévodil originální samovar, čaj tak doplňoval úžasné „sirniky“ a „svjekolnyj“ salát. Francouzský stůl se lehce prohýbal pod božským „tarte au citron“, „quiche“, tradičními „crepes“, „fromage“, „croissants“, „madeleinettes“ či „hamburgers suisses“. Britská tabule byla letos opravdu bohatá, „english tea“ tekl proudem, sladkosti střídaly slané laskominy (jak je patrné z fotografií).
Všichni zúčastnění si pochutnali a užili si skvělé dopoledne.
Jazyk gastronomický je jazykem gurmánským a mezinárodním.
Už teď se těšíme se na příští ročník!
Recepty na jednotlivé dobroty – na vyžádání.
Ohodnoťte si sami své jazykové dovednosti zde.
Mgr. Veronika Koléšková